10 výhod korejské kosmetiky oproti konvenční

Korejská kosmetika je oproti běžné konvenční kosmetice z drogerie velmi odlišná. Výhody korejské kosmetiky bezesporu převládají a pravděpodobně bychom nenašli ani žádná negativa. 

Korejská kosmetika je především rozmanitá, inovativní, účinná a především kvalitní. A to rozhodně není všechno. Výhod oproti běžné konvenční kosmetice dostupné v drogerii je mnohem víc. Pokud vás zajímá, které výhody to jsou, čtěte dál a dozvíte se i konkrétní tipy na ty nejlepší korejské bestsellery.

 

Hlavní výhody korejské kosmetiky

Výhoda 1: rozmanitost

Ve světě korejské kosmetiky lze nalézt oproti běžné kosmetice nepřeberné množství produktů i značek, které jsou inovativní a neustále se snaží své zákazníky překvapovat něčím novým, dokonalejším a splnit jim všechna přání a požadavky. Korejci jsou jedněmi z nejnáročnějších spotřebitelů na světě, proto nesmí výrobci korejské kosmetiky nikdy usnout na vavřínech. I když mají Korejky dokonalou pleť, vždy budou zastávat názor, že je neustále co zlepšovat. Na místě je tedy ještě více hydratace, zářivosti nebo naopak méně pupínků, akné, vrásek a projevů stárnutí.

Nikde byste nehledali tolik kvalitních značek kosmetiky, jako je tomu právě v korejské kosmetice. A stejně barvitý je i sortiment. U každé jedné značky najdete tolik produktů! Představte si například oblíbenou korejskou značku Dear Klairs, která poskytuje celou řadu čistících nebo pečujících přípravků. 

 

V korejské kosmetice se meze nekladou. Můžete vybírat z mnoha šetrných produktů pro děti, přípravky na holení pro muže a když nevíte co pořídit jako dárek ideální je dárková poukázka.

Korejská kosmetika ale nenabízí pouze pleťovou kosmetiku, ale vyberete si i péči o tělo nebo kosmetiku na vlasy

 

Produktové řady konvenční kosmetiky z drogerie často končí u pěti produktů, ze kterých si mnohdy nemůžete vybrat. U korejské kosmetiky si vyberete vždy!

Výhoda 2: kvalita

I přes velké množství značek se v korejské kosmetice nepotvrzuje pravidlo kvality na úkor kvantity. V konvenční kosmetice často musíme sáhnout po známých a osvědčených značkách, které jsou léty prověřeny, aby se nám do rukou dostal skutečně kvalitní kosmetický produkt. 

Ať už si ale vyberete jakoukoliv značku z korejské kosmetiky, třeba i tu méně známou, vždy se vám dostane požadované kvality.

Kvalitní a léty prověřenou značkou korejské kosmetiky je například korejská značka Mizon, která nabízí velké množství produktových řad na každý problém s pletí. Ať už vás trápí vrásky, suchá pleť nebo akné, Mizon vám bude vždy se svými kosmetickými pomocníky po ruce.

 

Za vyzkoušení určitě stojí i korejské značky pleťové kosmetiky Purito, Dewytree nebo specialista na vlasy značka Kundal a z kategorie líčení třeba korejská značka Rom&nd a Amuse.

 

Malý tip: Kvalitu korejských produktů oceníte nejen v oblasti kosmetiky. Vyzkoušet můžete i několik kvalitních přístrojů v péči o pleť. Jde o zcela unikátní a bezkonkurenční kosmetická zařízení, která v běžné drogerii nenajdete. 

Výhoda 3: SPF ochranný faktor

Vysoký ochranný faktor, klidně i SPF 50 je ve většině složení korejské pleťové péče běžnou samozřejmostí a týká se to i oblasti líčení. Zcela běžný je make-up, BB krémy nebo korektory s vysokým SPF 50, zatímco běžné konvenční make-upy z drogerie mají ochranný faktor velmi nízké hodnoty nebo dokonce zcela chybí.

Bestsellerem mezi korejskými BB krémy je Missha Perfect Cover BB Cream. Nabízí hned celou řadu benefitů, od sjednocení pleti, po hydrataci, ochranu před sluníčkem až po dokonalý zářivý finiš. Pokud jste ještě nikdy žádný BB krém nezkoušeli, tak už se nemusíte rozhodovat, který koupit. Jděte do tohoto revolučního BB krému od Misha, je to skutečná bomba!

Na obličej i pokožku celého těla vám skvěle poslouží korejský ochranný krém s vysokým SPF 50 Dear Klairs All-day Airy Sunscreen SPF50+. Jde o účinnou sluneční ochranu bez zanechání jakéhokoliv mastného či bílému filmu na pokožce. Krém oceníte nejen v létě na dovolené, ale i při nákupech ve městě.

 

V každé kabelce je dobré mít praktický korejský opalovací krém v tyčince Benton Mineral Sun Stick SPF50/PA++++. Budete tak mít sluneční ochranu neustále po ruce, navíc se vám nemůže díky tuhé formě vylít. Ideální pro ty, co se nechtějí zaobírat roztíráním krému nebo na reaplikaci sluneční ochrany kdykoliv během dne.

 

Malý tip: jděte na to chytře po vzoru Korejek! Vyzkoušejte unikátní a praktický korejský cushion make-up v houbičce Heimish Artless Perfect Cushion SPF50+/PA+++. Hravě s ním zakryjete všechny nedokonalosti pleti i tmavé kruhy pod očima, ochráníte pleť SPF 50 a součástí balení je i náhradní náplň, takže nebudete překvapeni, až vám oblíbený make-up doslouží.

 

Výhoda 4: dvoufázové čištění pleti

Konvenční kosmetika nabízí na odličování řadu micelárních vod, které zastanou hned několik produktů najednou. Obvykle je to odličovač make-upu, očí, tonikum i pleťová voda v jednom. Pro naši pleť ale nejsou micelární vody tím nejlepším řešením v péči o pleť a raději si vezměte příklad z Korejek, které rády při čištění pleti aplikují tzv. dvoufázové odličování pleti. To spočívá v odlíčení pleti nejdříve odličovacím olejem a následném dočištění pleti mycí čistící pěnou nebo gelem. Sice tak použijete více produktů a zabere to možná i více času, ovšem pozitivně se to odrazí na stavu a kvalitě pleti. Odličování korejskou kosmetikou dvoufázovým způsobem ráno i večer je tedy ten nejlepší způsob čištění pleti, jaký můžete své pleti dopřát.

 

Na první odlíčení pleti je perfektní korejský odličovací olej Dear Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil. Je to skutečný bestseller, který účinně odstraní z pleti make-up a další nečistotu a zároveň v ní udrží potřebnou vlhkost. Při používání se nemusíte bát nepříjemné mastnoty, při styku s vodou se olej mění na mléčnou nemastnou emulzi.

 

Po odlíčení olejem můžete pleť účinně dočistit korejskou čistící pěnou Dear Klairs Rich Moist Foaming Cleanser, která je nadýchaná jako obláček a čištění pleti je sní velice příjemné. 

 

Výhoda 5: pestrá nabídka pleťových masek

Korejská kosmetika nabízí nepřeberné množství typů korejských pleťových masek. Nejznámější a nejoblíbenější jsou plátýnkové korejské masky, ale můžete vyzkoušet i netradiční druhy masek, jako noční masky, hydrogelové pleťové masky nebo modelovací pleťové masky. Obzvláště poslední tři jmenované pravděpodobně v konvenční kosmetice z drogerie nenajdete.

Okamžitý účinek hydratace pleti pocítíte s korejskou plátýnkovou maskou Abib Mild Acidic pH sheet mask Aqua fit s kyselinou hyaluronovou a ceramidy. Pleti dodá vláhu, jemné linky a vrásky jsou redukovány a pleť je hladší a zářivější již po prvním použití.

V korejské kosmetice jsou velice oblíbené hydrogelové polštářky pod oči Mizon Black Pearl Eye Gel Patch. Ideální pomocník na vyhlazení vrásek kolem očí a na redukci tmavých kruhů pod očima. Vyzkoušejte extrakt z černých perel a jemný diamantový prášek, díky kterým proměníte svoji běžnou pečující rutinu v nevšední zážitek.

 

Malý tip: hydrogelové polštářky nemusíte používat pouze pod oči. Stačí je přiložit na oblasti s vyšším výskytem vrásek, například na čelo nebo kolem úst a po sundání polštářků se nestačíte divit!

 

Výhoda 6: chemické peelingy

Když jdete do běžné drogerie pro peeling, obvykle si odnesete peeling s hrubými abrazivními zrníčky, kterým povrchově odstraníte odumřelé kožní buňky, ale můžete si jimi na druhou stranu podráždit pleť. Korejská kosmetika ale chytře sází na chemické pleťové peelingy s ovocnými kyselinami, které nepůsobí povrchově, ale zalézají hluboko do pórů, odkud vytlačují všechny nečistoty, kožní maz i nahromaděné kožní buňky. Je to mnohem šetrnější a také nejúčinnější metoda exfoliace pleti. Po prvním použití tohoto typu peelingu můžete na pleti pociťovat lehké šimrání nebo štipkání, ale to s každým dalším použitím zmizí. Určitě se tedy nezalekněte a peeling neodkládejte, že vám nevyhovuje.

 

Obvykle v chemickém korejském peelingu nenajdete žádné abrazivní částečky a připomíná klasický čistící gel. Jen s tím rozdílem, že je obohacen o AHA, BHA nebo PHA kyseliny. 

Vyzkoušejte revoluční hloubkově čistící korejskou pleťovou čistící pěnu Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Acne Clear Foam, která obsahuje hned několik typů kyselin, důkladně vyčistí póry a pleť zjemní již po pár použitích.

Praktickou vychytávkou na exfoliaci pleti jsou korejské, trojitě strukturované, vatové tamponky Neogen Dermalogy Wine lift PHA Gauze peeling. Z jedné strany je měkká gázová bavlna, z druhé strany esence s obsahem AHA, BHA, PHA a LH kyselin. Ty účinně odlupují odumřelé kožní buňky a zanechávají pleť hladkou a vláčnou. Ideální řešení na cesty!

 

Malý tip: pleť lze exfoliovat i při tonizaci pleti korejským tonerem s AHA a BHA kyselinami COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner. Stačí aplikovat malé množství toneru na vatový tamponek a jemně s ním čistit ráno a večer pleť.

 

Výhoda 7: cena

Cena je obvykle rozhodujícím faktorem, ať už si kupujete potraviny, kosmetiku, elektroniku nebo dům. I v korejské a konvenční kosmetice najdeme mezi zdánlivě totožnými produkty velké cenové rozdíly. Kvalitní korejská kosmetika je cenově dostupná všem bez rozdílu. I za lidské ceny vám korejská kosmetika zaručuje kvalitu svých produktů a můžete se na ni stoprocentně spolehnout. A pokud si počíháte na slevy, můžete kvalitní korejskou kosmetiku pořídit ještě výhodněji nebo můžete zkusit některou z korejských výhodných sad, kdy vyzkoušíte rovnou celou produktovou řadu za sympatickou cenu.

Příkladem zaručené kvality může být korejský pleťový toner Dear Klairs Supple Preparation Facial Toner. Že se vám zdá za pleťové tonikum za bezmála 500,- Kč hodně? Při vyzkoušení budete jednoduše vyvedení z omylu. Jde o skutečný koktejl výživných látek pro vaši pleť a pokud jej porovnáte s konvenčním tonerem z drogerie, pravděpodobně půjde pouze o převoněnou pleťovou vodu plnou parabenů, alkoholu a další zbytečné dráždivé chemie. Potřebujete ještě další důkaz, proč neinvestovat do skutečně kvalitní korejské kosmetiky?

 

Výhoda 8: luxusní ingredience

V používání netradičních a luxusních ingrediencí nemá žádná kosmetika oproti té korejské konkurenci. Korejská kosmetika s oblibou používá hlemýždí sekret, včelí jed, pravé zlato, kolagen nebo ženšen. 

Právě hlemýždí sekret je pro konvenční kosmetiku něco neobvyklého a pro někoho až odpudivého. Nicméně pokud jednou okusíte účinky této účinné složky, velmi snadno mu podlehnete. Zlehka můžete ke šnečímu mucinu přičichnout v korejské plátýnkové masce Missha Snail 3D shet mask, díky které se pleť regeneruje na vysoké úrovni, vyhladí jemné vrásky a bude působit celkově zdravěji a jasněji. 

 

Pro zkušené uživatele hlemýždího extraktu je tu unikátní bestseller mezi korejskými pleťovými krémy COSRX Advanced Snail 92 All in one Cream s 92% obsahem hlemýždího filtrátu. Tento hluboce vyživující pleťový krém pomáhá v boji proti stárnutí pleti, regeneruje suchou a poškozenou pleť a zesvětluje jizvy po akné. 

Skutečný poklad, a to 24 karátové zlato, najdete v korejském pleťovém séru Terrazen Retinol Repair Gold Ampoule 24k. Sérum je navíc obohaceno o retinoly, peptidy, kolagen, kyselinu hyaluronovou, a tak byste lepší omlazující koktejl pravděpodobně jen těžko hledali.

 

Výhoda 9: balení korejské kosmetiky

Korejská kosmetika sází u obalů svých produktů na extrémy. Buď jsou jednoduché a minimalistické nebo naopak pestré a na první pohled určitě zaujmou. Nejde ale o nic přehnaného, jako tomu bývá u konvenční kosmetiky. Příkladem minimalistického obalu, ale s detailem, který zaujme, je čistící korejská pěna Dr. Althea Amino Acid Gentle Bubble Cleanser. Z obalu se na vás totiž bude smát roztomilý smajlík, který vám ihned vykouzlí úsměv na tváři.

 

Nejdůležitější je samozřejmě obsah kosmetiky a to, co je uvnitř lahviček. Ovšem obvykle prodává obal a u korejské kosmetiky to platí dvojnásob. Běžná kosmetika může v lahvičkách ukrývat poklady, ale pokud není zajímavý obal, možná kolem regálu v drogerii projdete bez povšimnutí…

 

Obal, který zaujme na první pohled je například u této korejské pleťové masky JIgott Real ampoule mask Pearl. Maska obsahuje perlový prášek, který dodá pleti přirozený lesk a vyrovná její tón

 

Malý tip: zkuste dát chvíli před aplikací plátýnkovou masku vychladit do lednice. Díky tomu vás příjemně zchladí a osvěží, zejména v horkých letních dnech.

 

Výhoda 10: zážitek

Když si domů přinesete z drogerie jakoukoliv kosmetiku, budete ji brát jako nutnost a něco zcela běžného. Korejská kosmetika vám ovšem zaručí nevšední zážitek, který vás bude bavit. Zajistí vám příjemnější a efektivnější způsob, jak o svoji pleť pečovat.