Porovnání Kundal kosmetiky s jinými přírodními značkami

Korejská značka Kundal je špičkou v oblasti korejské vlasové a tělové péče a využívá ty nejlepší a nejúčinnější ingredience s dodržením té nejlepší kvality, založené na udržitelnosti a dostupnosti pro každého bez rozdílu. Jak si ovšem značka Kundal vede v porovnání s ostatními přírodními značkami na trhu, jaké jsou její přednosti a zda za to stojí? To si uvedeme v tomto článku, včetně těch největších bestsellerů v péči o vlasy a pokožku celého těla.

 

Tajemství značky Kundal

Název korejské značky Kundal je složeninou slov “kunst”, volně přeloženo jako umění a “kindal”, což znamená makadamie reflektující přírodu. Makadamový extrakt je také základem složení téměř všech produktů značky Kundal. 

Obecně lze tedy korejskou značku Kundal v porovnání s jinými přírodními značkami označit za značku přirozené osobní péče. Výrobky korejské značky Kundal čerpají oproti jiným značkám inspiraci s vůněmi z přírody a v každé své lahvičce Kundal zachycuje podstatu přírody s využitím zdravotně nezávadných a přírodních složek s dostupností pro každého, protože při výrobě Kundal eliminuje zbytečné maloobchodní náklady. 

Hlavním krédem korejské značky Kundal je: “utrácejte méně za věci, utrácejte více za život”. Kundal lze považovat za dostupný luxus pro každého, což potvrzuje vysoká kvalita produktů za přijatelné ceny. 

 

Historie korejské značky Kundal

Značka korejské kosmetiky Kundal vznikla již v roce 2016 v Soulu, kdy byl uveden na trh úplně první vlasový šampon od této značky. V pestrém kosmetickém průmyslu se tak objevila značka korejské kosmetiky, která se rychle stala senzací.

Už o rok později si značka získala prestiž na 1. místě v žebříčku spokojenosti korejských značek pro rok 2017. V tentýž roce byla uvedena na trh první vlasová esence Kundal, tělové mléko a později se k ní přidaly i mnohé další korejské produkty Kundal. 

V roce 2019 je již značka Kundal prodávaná v 11 zemích celého světa, a to od Ruska, přes Polsko, Španělsko, USA, Singapur, Indonésii přes Malajsii a objem prodeje v těchto zemích činí kolem 10 milionů prodaných kusů!

V dnešní době celý sortiment Kundal obsahuje již 48 druhů produktů osobní péče a v porovnání s jinými přírodními značkami nemá konkurenci, protože se ve svých produktech pyšní 34 druhy vůní. 

Značka Kundal od svého založení až do současnosti debutuje nikoliv masivními marketingovými kampaněmi, nýbrž neodolatelným půvabem zakořeněným v dokonalém přírodním složení. 

 

Hlavní výhody značky Kundal v porovnání s jinými značkami

Na trhu existuje nepřeberné množství značek a produktů, jen málo korejských značek ovšem rezonuje tak jasným posláním v souladu s přírodou, jako to dělá v porovnání s jinými značkami právě korejská značka Kundal.

 

Značka Kundal využívá v porovnání s ostatními značkami pouze ty nejúčinnější přírodní ingredience, naopak se vyhýbá používání škodlivých látek a zbytečné chemie. V porovnání s etiketami u produktů jiných značek Kundal nevyužívá často matoucích zkratek jednotlivých složek a stojí si za svým závazkem k přírodním složkám:

  • v šamponech nenajdete sulfáty, které sice při mytí vlasů vytváří bohatou pěnu a smyjí z nich všechny nečistoty, na druhou stranu hodně vysušují, mohou se tak tvořit lupy a vlasy se oslabují,
  • korejské přípravky Kundal jsou na rozdíl od jiných přírodních značek plné cenných rostlinných vyživujících olejů, jako například avokádový, kokosový, jojobový, arganový a další, 
  • Kundal klade důraz na výhradně přírodní vůně, které jsou inspirované myšlenkou, že okamžiky v životě jsou zapamatovány jako krásné vůně, například při cestování nebo u vzácných okamžiků každodenního života,
  • samozřejmostí je absence škodlivých parabenů, které v kosmetice slouží jako umělé konzervační látky,
  • Kundal klade důraz na udržitelnost a proto zajišťuje, aby byly všechny produkty dobré nejen pro vás, ale i pro životní prostředí,
  • produkty značky Kundal jsou vhodné nejen pro ženy, ale mohou ji směle používat i muži.

 

Nejlepší ingredience používané v kosmetice Kundal

    • olej z makadamových olejů - přirozeně hydratuje pokožku a udržuje v ní vláhu, významně pomáhá k obnově a regeneraci pokožky, chrání před působením vnějších vlivů,
    • med - je plný antioxidantů, intenzivně vyživuje a obnovuje suchou a popraskanou pokožku, okamžitě přináší úlevu a poskytuje dlouhotrvající hydrataci pokožky,
    • hydrolyzovaný kolagen - účinně hydratuje a brání ztrátě vlhkosti ve vlasech i v pokožce,
    • bambucké máslo - intenzivně vyživuje a hydratuje suchou a namáhanou pokožku,
    • rostlinný kofeinový extrakt ze zelených fazolí - úžasný podpůrný prostředek na stimulaci růstu nových vlasů a podporu růstu,

 

  • esenciální oleje - využití nachází zejména místo umělých vonných látek, proto jsou vůně produktů Kundal zcela autentickým a příjemným potěšením pro smysly a díky tomu mají i terapeutický účinek.

 

Rutinní péče o vlasy s korejskou značkou Kundal

Kdo by nechtěl mít dokonale vypadající a zdravé vlasy. Při velké záplavě vlasových přípravků se můžeme v nabídce často ztrácet a podléhat slibům výrobců vlasové kosmetiky. Tajemství krásných vlasů ale nespočívá pouze v produktech, které na vlasy používáte, ale především v pochopení jedinečných potřeb vašich vlasů a poté volbu odpovídající péče. Kundal odhaluje tajemství k dosažení dokonalých vlasů.

V první řadě je důležité si uvědomit, jaký máte typ vlasů, zda máte vlasy jemné, hrubé, kudrnaté, zda potřebují vyživit nebo hloubkově hydratovat. Jemné vlasy potřebují dodat objem, ovšem za předpokladu, že nebudou více zatěžovány, hrubé vlasy zase potřebují zjemnit a hydratovat do hloubky.

Stejně tak jako určit typ vlasů, je důležité zaměřit se na potřeby vlasové pokožky, protože jedině zdravá pokožka vlasů vám zaručí růst zdravých vlasů. Často se možná v péči zaměřujete pouze na samotné vlasy a potřeby vlasové pokožky opomíjíte, což je velká chyba.

Kundal věří, že péče o zdravou vlasovou pokožku je základním kamenem v péči o vlasy obecně.

 

Na problémy s pokožkou hlavy je skvělý korejský šampon s vůní jablka a zeleného čaje Kundal Dandruff Relief Shampoo Apple Green Tea. Šampon uleví nejen od svědění pokožky hlavy, ale funguje i proti lupům.

 

Rutinní péče o vlasy Kundal

Každodenní rutinní péče o vlasy znamená dopřát si vlasovou péči plnou přírodních ingrediencí a podmanivých vůní. Přesně takové požadavky splňuje na rozdíl o ostatních značek značka Kundal. Jednotlivé kroky k dosažení dokonale zdravých a krásných vlasů jsou následující:

 

Krok č. 1: čištění vlasů šamponem

Základem správné a šetrné péče o vlasy je kvalitní šampon. Pokud hledáte šampon, který vám poskytne zdravé, lesklé a vyživené vlasy, pak je pro vás tou nejlepší volbou přírodní korejský šampon s medem a makadamovým olejem Kundal Honey&Macadamia Shampoo. Šampon je zcela bez sulfátů vlasům navrací pevnost a vitalitu. Směs 35 rostlinných výtažků vlasy dokonale vyživuje a dopřeje jim tu nejlepší péči. Vybírat je možné z několika variant, například vůně dětského pudru, třešňového květu, růžového grapefruitu, citrusu s bazalkou, vanilky nebo anglické růže. Je tedy jen na vás, čím chcete svoje vlasy provonět.

Na vlasy s tendencí vypadávat je výborný kofeinový korejský šampon Kundal Natural Caffeine Hair care+. Šampon obsahuje silný kofeinový extrakt ze zeleného čaje, který snižuje vypadávání a řídnutí vlasů a podporuje růst nových zdravých vlasů.

 

Kundal nabízí i tuhé varianty vlasové kosmetiky, například tuhý korejský šampon Kundal Mineral Mud Deep Cleansing Shampoo bar French Lavender s minerálním bahnem a vůní francouzské levandule. Šampon má minimalistické a hypoalergenní složení, které je šetrné k choulostivým a křehkým vlasům. Neobsahuje silikony, parabeny, sulfáty a další škodlivé látky.

Krok č. 2: použití kondicionéru

Po umytí vlasů šamponem je vhodné použít intenzivní korejskou kůru v podobě korejského kondicionéru na vlasy Kundal Honey&Macadamia Treatment. Obsahuje 6 rostlinných extraktů a 26 přírodních složek, které pomáhají vlasy hydratovat a vyživovat do hloubky.  

Stejně jako v případě tuhého šamponu nestojí v pozadí ani tuhý korejský kondicionér s bambuckým máslem Kundal Shea Butter Intensive Silky Rinse bar French Lavender. Kondicionér usnadňuje rozčesávání a vlasům dodává lesk. Tuhé formy vlasové kosmetiky jsou ideální na cestování, protože jsou skladné a nehrozí případné rozbití nebo rozlití do zavazadla.

 

Krok č. 3: hloubková výživa

Pro vysokou regeneraci a výživu vlasů můžete sáhnout po intenzivním korejském vlasovém séru Kundal Hair serum. Díky mnoha olejům a přírodním látkám chrání před vnějšími vlivy a zabraňuje vysoušení vlasů a zanechává je jemné a hebké na dotek. Toto koncentrované sérum neobsahuje vodu ani alkohol.

Pro umocnění účinků z vlasové kosmetiky Kundal je vhodné si k rutinnímu mytí vlasů přizvat i šikovného masážního pomocníka na pokožku hlavy Kundal Scalp massage Shampoo Brush. Silikonový masážní kartáč pomáhá odstraňovat lupy a odumřelou pokožku, aktivuje prokrvení pokožky a tím aktivuje růst nových vlasů, zabraňuje jejich padání a dokáže uvolnit napětí, stres a bolesti hlavy. Je tedy prospěšný nejen pro tělo, ale i na uvolnění mysli. 

Masážním kartáček se dají výborně do pokožky hlavy zapracovat šampony, vlasová séra či tonika a jejich účinek se tak díky prokrvení pokožky znásobí. 

 

Kundal v péči o tělo

Díky Kundal se můžete ponořit do úžasných přírodních vůní prostřednictvím sprchového gelu Kundal Honey&Macadamia Body Wash, který vás bude hýčkat hustou a nadýchanou pěnou. Gel důkladně vyčistí pokožku, aniž by dráždil nebo vysušoval. Na vás už je pouze výběr vůně, kterou zvolíte. Bude to vanilka, vůně dětského pudru, třešňový květ, anglická růže, bílé pižmo nebo růžový grapefruit?

 

Po koupeli můžete pokožku ošetřit a provonět výživným tělovým korejským mlékem Kundal Honey&Macadamia Body Lotion, které okouzlí všechny vaše smysly. Mléko pokožku intenzivně hydratuje, regeneruje a zároveň zpevňuje. Díky tomu si pokožka udržuje krásný a mladistvý vzhled. Chrání pokožku před volnými radikály a zpomaluje proces stárnutí pokožky.

 

Na hydrataci pokožky celého těla, ale i pleti nebo vlasů je perfektní korejská tělová mlha Kundal Pure Moist Body Mist. Tělová mlha obsahuje 52 % růžovou vodu z Provence obohacenou o přírodní zvlhčovač kyselinu hyaluronovou, která pokožce zajistí optimální míru hydratace a provoní ji jemnou vůní.

 

Alespoň 2x do týdne se doporučuje udělat peeling celého těla přírodním tělovým peelingem Kundal Macadamia&Sugar Body Scrub. Peeling je na bázi přírodního cukru a výživného bambuckého másla. Exfoliace pokožky je zaručena díky meruňkovým jádrům, které jsou jemně namleté a díky mnoha olejům a přírodním extraktům je o pokožku znamenitě postaráno.

 

Vyživující péče o ruce s Kundal

Značka Kundal nenabízí pouze prvotřídní vlasové přípravky, ale svoji pozornost věnuje i péči o suché a namáhané ruce. Vyživující korejský krém na ruce s makadamových olejem a bambuckým máslem Kundal Shea Butter&Macadamia pure hand cream intenzivně vyživí pokožku rukou a okamžitě ulevuje před podrážděním a prasklinám suchých rukou. Díky krému pečujete i o svoje nehty a ruce provoníte úžasnou květinovou vůní.

Sladkou a exotickou vůni rukám dodá korejský krém na ruce Kundal Shea Butter&Macadamia pure hand cream Aroma edition. Krém má nemastnou texturu a ihned se do pokožky vstřebává. Pomáhá posilovat přirozenou ochrannou bariéru pokožky rukou a dokonale hydratuje do hloubky a na dlouhou dobu.

 

Je něco, co v sortimentu Kundal chybí?

Ačkoliv je značka Kundal předním výrobcem korejské kosmetiky, zaměřuje se především na tělovou a vlasovou péči. Přesto někomu může chybět tolik vyhledávaná péče o pleť, ale kdo ví, třeba je to otázka času a i pleťové péče se u značky Kundal dočkáte. 

Čekání si můžete zpříjemnit zapálením podmanivé sojové svíčky s vůní černé třešně Kundal Perfume Soy Candle Black Cherry. Vychutnejte si charakteristickou vůni značky Kundal a proměňte svůj domov ve voňavou oázu klidu.